Ha kérdezed: miért?

Ha azt kérdezed méhésztársam, miért itt jelennek meg ezek a gondolatok, a válasz nem túl bonyolult és ráadásul rövid: a méhészet szaklap húzta-halasztotta leközlésüket, én meg "berágtam"! Többet egy betűt sem írok nekik!
A XXI. század tizennyolc évét már magunk mögött hagytuk és ez nem sok jót hozott a növekvő méhésztársadalomnak. Igazából mi magunk sem törekedtünk azon, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunk alakítását. Az említett szaklapban megjelent cikkek a tanúim, hogy ha a jövővel foglalkoztunk, akkor leginkább a borászok voltak a példa, hogy bezzeg! (Érdemes lenne elmélyedni, hogy ők vajon saját erőből, vagy valami csoda segítségével kecmeregtek ki a kátyúból? Ma már biztos, hogy saját erőből!)
A módszereket illetően érdemes lesz mindent górcső alá venni! Hát ezt szeretném és  azt is, hogy megértsük, a kapitalizmus gazdasági törvényei, többek között a kereslet-kínálat határozzák meg az ágazat helyzetét.
Szeretném remélni, hogy már a közeljövőben, egyszer valódi demokratikus módszerek szerint tudunk majd dolgozni az egyesületekben és eszerint  egyeztet majd a társadalom is. Szeretném megérni, hogy a méhésztársadalom dolgairól maguk a méhészek döntsenek, nem valami pöffeszkedő hivatalnokok, vagy haszonleső érdekpolitikusok.
Hogy egyszer megérjük azt, hogy az egyesületek tagságának lesz vezetősége, nem pedig a vezetőségnek tagdíjfizető, eltartó tagjai, akiknek csak a pénze kell és akiknek a feje felett rossznál-rosszabb döntéseket hoznak, meg sem kérdezve a szenvedő alanyt, a méhészt.
Hogy a támogatási rendszer anyagi erőit valódi, hosszútávú és korszerűsítő célok érdekében használjuk fel.
Hogy egyszer megérjük, a politikával kapcsolattartó "felsőszintű" megválasztottak nem a saját pecsenyéjüket sütögetik, hanem a tulajdonos tagság által kiszenvedett hosszú távú célok érdekében tevékenykednek.




Megjegyzések

  1. Üdvözöllek Tibor !
    A gondolatok gondolatokat ébresztenek!
    Elolvastam az összes írást!
    Hasonlóan látjuk a helyzetet!
    Biztosan van még sok méhész, aki hasonlóan látja,ugyanis amikor az előző választáson a méhészek kontroll csoportja felemelte hangját- gyakorlatilag szinte azért amiről most itt olvashatunk,- arra sem méltattak bennünket, hogy leüljünk, át/meg/beszéljük közös dolgainkat.
    Történt ez mindazok ellenére, hogy elkészítettük szinte az összes alapdokumentum írásos anyagát. Természetesen az alapkoncepció is része volt, tehát, hogy mit , miért látunk jónak!
    - Bizony az OMME jelenleg szinte "spontán",tehetetlensége révén létezik .
    - Alapkoncepciója nincs, nem is lehet , mert nincs helyzetelemzés, melyre fel/épülni lehetne.
    - Itt a legalapvetőbb gond, ettől kezdve nincs miről vitatkozni!


    üdvözlettel:Erdélyi János

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményt! Ma már senki sem vitatja, mert nem vitathatja, hogy az ágazat válságban van. A vál-ságjelek már gyakorlatilag jó néhány éve megmutatkoztak, sajnos nem nagyon lehetett a figyelmet felhívni rájuk. Nem jelenhettek meg a szaklapokban. Ma is azt látom, hogy gyakorlatilag mindenki úgy viselkedik, mintha minden a legnagyobb rendben volna, pedig a válságot azokkal az eszközökkel nem lehet legyőzni, amelyekkel előidéztük. Ebből adódóan a lefolyása még gorombább lesz és még fájdalmasabb! Szeretnénk egy Méhészparlamentet megszervezni az önálló méhészegyesületek választott képviselőivel együtt! A telefonszámom: +36-70 458-8100 - szívesen egyeztetnék véleményt veled!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések