Füstölgök!



Füstölgök! 
Ahogy a Méhészetben olvasom a "MÉHÉSZJÖVŐ VITA" rovatának egyes véleményeit, megállapíthatom, hogy megint csak a nyavalygás folytatódik! Jogosak  ezért Nagy István Kálmán  pécsi méhészkollégánk  észrevételei a hogyan továbbról. Persze ezek az észrevételek igencsak jogosak, csak mindegyikből az  olvasható ki, hogy valaki oldja meg őket! Valaki más!
Erről próbáltunk beszélni az "Anti-Erlich" című bejegyzésben, hogy vannak dolgok, amelyeket  a méhésztársadalomnak kell és vannak, amihez másokkal való  együttműködés szükséges,  vannak amelyeket csak a politika, a hivatal(Minisztérium!) képes a jogszabályi háttér miatt megoldani. Jellemző, hogy a végrehajtás szintjén dolgozók a felismert megoldásra váró feladatokat igyekeznek egyre feljebb, mondjuk vezetői szintre tolni. Ezek egy része un. "rohasztó dossziéba" kerül, válaszra sem méltatják, megoldása sohasem fog megtörténni, más része felhalmozódik, majd visszazuhan az elindító szintjére, fejére!
Ez történik most velünk!
 A gondok további elmaszatolása  a legutóbbi OMME választás után már megtörtént, un. bizottságok létrehozásával, mert ha valami , ez a módszer tökéletesen  el tudja kenni  a megoldás lehetőségét is! Ha jól számolom, úgy három éve működnének ezek a bizottságok, de megoldás az nincs. Nem is lesz mindaddig, amíg ez a "vezetés" lesz!
Ami a blogban közölt gondolatokat illeti azt látom, hogy bizony itt mi is csak az "ötletelés" szintjéig jutottunk el.  Az a helyzet, hogy a megoldás az közös összefogás szintjén tud megvalósulni. A gyors probléma megoldási módszerek ismertek, alkalmazásukhoz nem kell más, mint egy jól felkészült irányító és 11 "dühös ember", ésszerű javaslataikat három nap alatt le tudják tenni. 

Három lényeges témát kell feldolgozni:
1.  Termelési módok, termelési szerkezet, értékesítési irányok!
2.  Korszerű szervezeti felépítés!
3.  Elvárásaink a hivataloktól!

Tehát, aki  ki akarja emelni a méhésztársadalmat a jelenlegi helyzetéből, megteszi, hogy összegyűjt 12 arra alkalmas szakembert, akik esetleg több változatban javaslatot tesznek a megoldásra váró  fentebb felsorolt tételeket illetően!

A következő lépés: összehívni egy "méhészparlamentet",(a gondolat Dr. Dögei Imrétől származik!) ahol az előterjesztett  változatok közül a leginkább hasznosat fogadja el a méhésztársadalom!. 
Innentől kezdődhet a tartalmas, eredményt hozó munka!

Elég a panaszkodásból,  cselekedni kell!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések