Uramisten! Még mindig nem ébredtünk fel! Vagy nem is fogunk?

Tényleg így van, még mindig nem ébredtünk fel és nem tudjuk felfogni, hogy a méhészeti ágazat teljes válságban van Magyarországon! Nem a mostanság sokat hangoztatott "ökoválság", ami kihat az egész földünkre, annak miden élőlényére, okoz csak gondot, hanem szűkebb szakterületünk, a honi méhészkedés  teljes összeomlása fenyeget. 
Valamit rosszul csináltunk, ez a jelenlegi válság alapvető üzenete. Nem más valami, vagy valaki, mi idéztük elő, nem a hivatal, nem a balsors, hanem mi méhészek!  Milyen jelek utalnak erre? Elsősorban a megtermelt méhészeti termékek, elsősorban a méz  szinte lehetetlen értékesítése, pontosabban felvásárlása.  Továbbiakban a nem csituló marakodás a különböző nézeteket valló csoportosulások között a rosszul felépített, teljhatalommal felruházott OMME  berkein belül. Nem  beszélve a társadalom érdektelenségéről a beporzó rovarok, elsősorban a házi méhek iránt. A társadalom közé sorolom a hivatalt is, hiszen ahogy nem törődött a több ezer munkanélküliből kényszerméhésszé vált honfitársainkkal, most ugyanúgy nem törődik - mint méhésszel- a gazdaság  más területeire visszakényszerült társainkkal. Sőt! a kormány érdeke, hogy minél többen legyenek, akik felhagynak a vállalkozói tevékenységgel, annyival is kevesebb vendégmunkást kell fogadni!
Ezt még csak megértem, de mi lesz a beporzás elmaradásával! Valahogy fel kell hívni a figyelmet erre is!
  A kormányok  csak a látványos figyelemfelhívást veszik észre!   Egyik ilyen figyelemfelhívás a szarvaspörköltös felvonulás, emlékeztek rá? 2006 tájékán volt részünk látni, csak meg kell szervezni!
Erre az akcióra azonban fel kell készülnünk  megfelelő  javaslatokkal, elvárásokkal mint például:
- a méz magántárolás bevezetése,
- intervenciós felvásárlás,
- életben tartó támogatások,
- legalább középfokú nappali tagozatos oktatás, stb.
  A válság legjelentősebb okozója az általunk kialakított centralizált, a többség  véleményét figyelembe nem vevő szervezet és vezetés. Egy XXI. századi egyesület vezetőinek a mai válságos körülményeket figyelembe véve nem az a legfontosabb tevékenysége, hogy miniszterrel villogjon, hanem az egyesület tagjaival való szüntelen véleménycsere. Többek között! És egy egyenrangú, demokratikus egyesületi szövetségen alapuló rendszer kialakítása és működtetése!
  A válság  alapvető okozója a csak méztermelésen alapuló szerkezet, ide tartozik a méz szerepének félremagyarázása is. Ma az emberiség legfontosabb feladata az egészségének megőrzése, amiért nem rest áldozni! (Gondolj bele, hány tonna táplálék-kiegészítőnek kikiáltott, mesterséges kapszulát etetnek  meg velünk, amik ki tudja miből vannak!)
Tudatosítanunk kell, hogy a méz, a virágpor, a propolisz, a méhpempő az, ami a legtermészetesebb anyag az emberiség egészségének biztosításához!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések