Merre az arra? Dönts az jövődről mert a béka alá kerülsz!

"Irány- és hangsúlyváltás (a szereplők közmegegyezésével)"  a miniszteri  nyilatkozatból származó gondolat alapján egy jól szervezett  Méhészparlament tanácskozásainak eredményeképpen természetesen többféle  lehet a jövőben:
Egyik:  
maradjon minden a régi szerint! Reménykedve egy-egy véletlen kedvező hatásban, esetleg lehetséges áremelkedés előfordulhat. A termelés legjelentősebb része továbbra is csak a mézre korlátozódik. Kényelmes megoldás: pörgettem, a felvásárló jön, átvesz, fizet, aztán folytathatjuk tovább, ahogy eddig.
Nem szabad elfeledni azonban, hogy Magyarország az un. kisebb volument beszállítók közé tartozik a mézpiacon, így   tömegtermékkel (mézzel) árat emelni nem tud!
A kiszolgáltatottság megmarad mindaddig, amíg a hazai felvásárlók, és a méhészek a hordós méz  kiszerelésében, exportjában érdekeltek. A válságok ezen a téren is ismétlődni fognak és a világpiaci árcsökkenéseket a kereskedők át fogják hárítani  a termelőkre!
Másik:
Ha megértjük és elfogadjuk azt, hogy a méhészeti termékek mindenkori árának változásai a piacon lévő mennyiségtől, nem pedig a kipörgetett mennyiségtől függ, akkor ehhez kell igazítanunk piacpolitikánkat, azaz nem szabad minden évben a pörgetések lebonyolítása után a piacra  zúdítani a teljes mennyiséget, egy meghatározó részét  megfelelő körülmények között raktároznunk kell, arányosan elosztva az értékesítési évek között. Ennek megvalósításához egy jól működő szövetkezetre van szükség!
Harmadik:

                                                                        A következőben:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések