Merre az arra? A jövőd függ tőle!(2)

Harmadik:

Úgy látszik  gyorsan elfelejtettük amit az emberiség hosszú évezredek  alatt megfigyelt és megtapasztalt, hogy a méhészeti termékek az egészség megóvásának elengedhetetlen eszközei, melyek nemcsak gyógyítják de segítik megelőzni a betegségeket. Érdemes fellapozni a Méhészet 1985-ös számait, különösen a decemberit, ahol több szerző  a méz, a virágpor, a propolisz gyógyító hatásairól ír! Ott még arról értekeznek, hogy a méhészeti termékek egyben fontos élelmiszerek is!
Na ezt aztán sikerült alaposan megtanulni! És a többit szinte teljesen elfelejteni. Pedig a mai szintetikus világunkban nemsokára reszketni fogunk érte!
Ha a méhésztevékenységet hatékonnyá kívánjuk tenni, akkor jelentős változást kell  gondolko-dásunkban előidézni! Már többször írtunk  itt is róla, hogy az  un. táplálékkiegészítők  óriási tömegét és számát fogyasztjuk életünk során! Valószínű többszörösét a forgalomba hozott méhészeti termékeknek, ráadásul megvételükkor nem igazán nyafogunk, hogy drágák, mint a méznél. A rendszeres mézfogyasztás csak  maximum napi 75 Ft-ba kerül, az egészség csak megér ennyit?
Azt hiszem a MERRE kérdésre a megoldás  ez a harmadik lehetőség! 
Számolj méhész!: 
Mintegy 6-7 millió magyar ember az egészsége megóvása érdekében csak napi 25 gramm mézet fogyaszt el, attól a pillanattól nincs értékesítési gondod külföld felé és büszke lehetsz arra, hogy a hazánkban élő embertársaink  legnagyobb része egészséges marad! Hogy a statisztika nem ezt mutatja? Nem mutatja azt sem, hogy mennyi gyógyszert, egyéb tablettát, kapszulát nyelünk le naponta, mert szeretnénk nem beteg lenni! 
Hasonló szerepe van a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér fogyasztásának is!
A marketing munkánkat  ebbe az irányba kell kifejleszteni és hasznát legalább annyira sulykolni, mint a gyógyszerfogyasztást!
Mi az előnye?
  - független lesz a tevékenység a befolyásolhatatlan piactól,
  - más méhészeti termékek előállítása kiegyenlítheti az időjárás termelésre kedvezőtlen hatásait,
  - a piac  igényeinek kielégítését egyenletessé lehet tenni,   stb.
A folytatást együttgondolkodással és cselekvéssel ragyogóan kibővíthetjük!

Még valamit: a válságot a korábbi, válságot okozó módszerekkel nem lehet legyőzni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések