Már nem reménykedek!

 

 A különböző egyesületi tisztségekre pályázók  un. "motivációs leveleit" olvasgatva alapvető eltéréseket találunk.Ennek az oka szerintem az, hogy a jelölő bizottság ( ha van) nem adott ki egységes formátumra  követendő mintát, ami nagy kár, mert egyfajta rendetlen képet alkotunk az egész eljárásról, de ez a kisebbik baj. Javaslom olvassátok el  a leírtakat, érdemes!

Három nap múltával valószínű, hogy az OMME már megválasztotta a vezető tisztségviselőket, egy csomó emberben a  nagyfokú várakozás, majd csalódás, másokban a megszokott  beletörődés fásultsága fog felerősödni. Az ellentábor szerint egy nagyszerű és nagyszabású programmal álltak elő, ami nem igaz, csakhogy összehasonlítási lehetőségünkre nem volt alkalmunk, mert nem tudták, vagy nem is akarták közzétenni! Amit tudni lehet, hogy a közzétett program erősen arra hajazik, hogy minden a legnagyobb rendben van, a jelenlegi gondok kizárólag a ma még  regnáló vezetés hibáiból adódnak. Bárcsak így lenne, de nem így van és nem így lesz. Az egyik csapatban sincs egy valamire való válságmenedzser! Mert a bizottságosdi, amit a korábbi csapat összehozott, csak időhúzásra volt jó!

A szakma válságban van és a "megváltók"ezt nem látják, vagy nem is akarják látni. Egyetlen  válságkezelési gyakorlattal rendelkező szakember, gazdasági vezető sincs köztük. Néhányukkal beszéltem amikor a válságjelenségekről próbáltam említést tenni, bizony ki-ki a maga vérmérsékletének megfelelően rázott le, mint kutya a vizet.  Ezért mondom most már, hogy szükségük lesz hamarosan a nyúlcipőkre, mert amit leírtam, az egy számonkérhetetlen, csak a  valós  problémák  nagyon szűk köre. Magyarul hablaty!

Persze a megválasztottak között, bármelyik csapathoz tartozó legyen is, lesz tenni akaró, jószándékú, de hályogszemű is, mint ahogy  a korábbi csapatban is volt, nem látják, hogy a világ bármely pontjának elérése csak idő kérdése, nem látják azt, hogy a világ bármelyik pontján-kivéve a két sarkkörön - lehet mézet elvenni,csak akarat kell! Akár a Déli, akár az Északi féltekét nézzük, számos ország van, ahol -csak szándék kérdése- mézből jelentős mennyiségű felesleget lehet elvenni és exportálni ha szükséges. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések