A jövőt mi alakítsuk!


  Más úgysem segít! Most, hogy sikeresen lebonyolódott a vezetőségválasztás az OMME-ben, azt hiszem a lehető leggyorsabban, a vírus által előidézett helyzettől függetlenül, a megbízott szereplőknek meg kell kezdeni az érdemi munkát. Én úgy gondolom és remélem, nem csak én, hanem  a megbízatást kapott személyek mind a mai magyar méhésztársadalom érdekeit szem előtt tartva ütemezik  a megoldandó feladataikat. Fontos dolognak tartom megemlíteni a siker érdekében, hogy a méhésztársadalom valamennyi tagjának van elnökségként  megválasztott képviselője és nem  az elnökségnek tagsága!         

  Természetesen ezzel nem  szűnt  meg az ágazat válsága, a megoldást régi keretek között, régi módszerekkel  nem lehet leküzdeni, ne is próbálkozzunk vele, az a válság további elmélyítését eredményezi! Azonban, ha  a méhésztársadalom képes lesz elvégezni a szakma önértékelését, ha képes lesz a válságot kirobbantó okok megváltoztatását folyamatosan,  módszeresen megoldani akkor hosszú távon ilyen mértékű válság ismételt kirobbanására nem kell számítani.

     A "Méhészjövő" című cikksorozat bűnéül rovom fel, hogy a megjelent cikkek kizárólag panaszáradatból, én úgy fogalmaztam:  nyavalygásból álltak, talán kivétel Csincsa Tibor kanadai(!) méhész gondolatati.(Megjegyzem, hogy ez a blog azért jött létre, mert a szerkesztők ezeket  a gondolatokat nem engedték nyomtatásba!)  Úgy látszik, ez folytatódik! Fiatal méhésztársam azon panaszkodik a facebookon, hogy kevés a fiatal az elnökségben! Ebben a szervezetben nem is lehet talán másként. Nem mondok újat, hogy a méhészek korban, tevékenységben, állománynagyságban stb. sokfélék. Gondolt-e  valaki arra, hogy  ezek az érdekcsoportok pl. önálló helyi, esetleg  régiós szervezetben, majd szövetségben tömörüljenek? Pedig ez lehet az egyik megoldás! Korábban egyik bejegyzésben már írtunk erről, gondoljuk át! Nem hiszem, hogy nehéz lenne létrehozni pl. Fiatal Méhészgazdák Szövetségét, vagy a Kisméhészek Szövetségét,vagy a Városi méhészek Szövetségét a már meglévő,  működő egyesületekkel közösen országos Méhész Szövetséget megalakítani, valamennyi méhész képviseletére. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések