Megoldás lehet!

 Ne feledjük, hogy Semmelweis Ignác, Béres  József országa vagyunk, ahol a legkitűnőbb gondolatok, ötletek, találmányok  csak évtizedek múlva kerülhetnek elismerésre és alkalmazásra. Na, ebből adódóan azt hiszem elfeledhetjük a méhészeti termékekről azt, amit legalábbis az érettebb nemzedék  még tud. Több mindenre alkalmas gyógyszerként használhatnánk őket. Arra azonban nincs ideje az országnak, a küldetést teljesítő és egyben vállalkozó méhésznek, hogy kivárja  az engedélyezés hosszú-hosszú tortúráját.

Talán segít egy másféle elnevezés! Érdemes átgondolni a 1. "gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény", vagy az  2. "étrend kiegészítő" fogalmát!

Az első:  "Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény,  olyan természetes eredetű anyagokat tartalmazó készítmény, amely kedvező biológiai hatással rendelkezik, orvosi előírás nélkül is alkalmazható és amely előírásszerű használat esetén egészségi ártalmat nem okoz!"

A második: "Az étrend kiegészítőknek ezzel  szemben nem tulajdonítható betegséget megelőző vagy gyógyító hatás, bár ezek is kedvezően hathatnak az egészségi állapotra, vagy  csökkenthetik valamilyen betegség kockázati tényezőjét, illetve segíthetik a gyermekek egészségét és fejlődését. Ezt azonban  csak abban az esetben lehet az étrend-kiegészítő csomagolásán jelezni, ha általánosan elfogadott tudományos bizonyítékokkal alátámasztható, hogy az étrend-kiegészítő vagy annak valamely összetevője és az egészség között összefüggés van."      

Hogy ma egy étrend-kiegészítő  eladható legyen, nincs szükség hosszú engedélyeztetési eljárásra, a gyártónak csupán  be kell jelentenie  a forgalomba hozatalt. Jó lenne az eszünkbe vésni, hogy a méhészeti termékek   a legtermészetesebb anyagok a mai világunkban. 

Mielőtt azt mondod, hogy ki a fészkes' tudja ezt mind kiszerelni és forgalomba hozni, gondold át, Magyarországon ma mintegy 40.000 tonna  kiszerelő  kapacitás áll a rendelkezésre. 40.000 tonna = 40.000.000 kg,= 40.000.000.000 gramm mézről van szó!( Egy felnőtt embernek napi 35 g mézre van szüksége az immunrendszer  megfelelő szinten tartására!)   Az éves  előállítás 25 és 30.000 tonna között mozog!   Tehát! - az ország   teljes lakosságát, iskolamézzel, reggelizőmézzel, étrend kiegészítővel, gyógyszernek nem minősülő  gyógyhatású készítménnyel együtt  el lehet látni és még elég sem lenne! 

Ez egy lehetőség, bizonyára van talán ennél hatékonyabb,  ami a szövetkezésben rejlik. Vagy így, vagy ha nem, hát belebukunk!  Aki ma nem tud ezen a téren váltani, kénytelen lesz abbahagyni a méhészkedést!                                  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések