Alakulunk? Mint púpos a prés alatt!

 A szöveg pontosan így szól:"Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt" mondjuk valamire  ha azt akarjuk kifejezni, hogy más formát, alakot ölt! Talán az jobb lett volna, ha azt írom, hogy "Isten malmai lassan őrölnek" Csakhogy erre , mármint a lassú őrölésre nem igen van már időnk!                                                  Mielőtt a pokolba kívánnál kedves olvasó,  hadd mondjam el igazából azért mégiscsak a méhészetről, a méhészet jövőjéről szándékozok néhány szót papírra vetni.

Hiába fújnak riadót a klímakutatók, hiába minden veszélyt jelző figyelmeztetés , mi emberek  csak megyünk tovább az önsorsrontó utunkon, hiába figyelmeztetnek  bennünket a méheink, hogy baj van és  egyre nagyobb a baj! Vészesen melegszik a légkör!                                                                                         Következésképpen sokkal több száraz, forró nyári időnk lesz, ezért a ma megszokott növények természetes élőhelyeinek nagy része, legalább a fele kipusztul, vészesen  megváltozik az óceánok jelenlegi szerkezete  és ami  ugyancsak végtelenül veszélyes, kipusztul a megporzó rovarok jelentős része. A szakemberek ma mintegy tíz évet adnak arra, hogy az emberiség eldöntse, hogy ki tud-e alakítani egy valódi társkapcsolatot a Földdel, vagy átadja a helyét valami, vagy valaki másnak. Amit tenni kell az elsősorban a széndioxid kibocsátást kell a légkörben csökkenteni! Ennek érdekében fokozni kell az erdőtelepítéseket, elsősorban olyan gyorsan növő fafajokkal, amelyek bőséges nektárt adnak, a még meglévő termő területeket megőrizve  a megporzó rovarok természetes élelemforrásait biztosító növények termesztésével, stb. 

Elkalandoztam! Arról akartam tájékoztatni a méhész-testvéreimet, amit bizonyára mindannyian tapasztalunk, ahol eddig megszervezték az un. elméleti ismeretterjesztéseket. Egyre több érdeklődő ül időnként szorosan egymás mellett, hallgatva az elhangzottakat. Mintha mi sem történt volna!  Nincs változás a témaválasztásban, a hallgatásban, a kérdések feltevésében, stb. 

Pedig igencsak baj van! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések